Riksteaterturné:

Vampyrmusikal på väg ut i skolorna

3:26 min

"Ont blod" heter föreställningen som är en blandning av teater och hårdrockskonsert, eller en vampyrmusikal om man hellre ser det så.

Premiären av "Ont blod" sker på måndag, den 5:e februari, i Sölvesborg och den kommer att resa runt i landet och ges för högstadie- och gymnasieskolor. 

Så här skriver Riksteatern om föreställningen:
Musikalen Ont blod utspelar sig i form av en rockkonsert. Upprinnelsen till musikalens drama är en mörk och stormig natt när bandets frontfigur Alexis flyr sitt kaosartade liv, krockar med en gammal gravsten och råkar väcka en varelse som väntat länge på sin comeback.

Historien känns igen från klassiker som Faust;  att sälja sin själ till ondskan för att få framgång. Och man gör det inte gratis.

– Genom att blanda teater och konsert och sedan spetsa det med skräckromantik och hårdrock hoppas jag öppna upp för de skamliga frågorna kring människans begär och varför vi till och med kan offra de som betyder allra mest för oss för lite succé och framgång, säger regissör Martin Rosengardten.

I intervjun som du kan lyssna på hör vi regissören Martin Rosengardten och skådespelaren Sonia Haga berätta om vad de hämtat inspiration till föreställningen ifrån.