Skolpersonal medger att de förgripit sig på elev

1:28 min

Två anställda vid en skola i Bohuslän sitter sedan mitten av november häktade misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Nu medger båda att de utsatt en elev för övergrepp – men de skyller på varandra.

De båda misstänkta, en man och en kvinna i 30-årsåldern, är misstänkta för att ha våldtagit två barn. Nu berättar de själva om deras bild av vad som hänt. Det här framgår av handlingar från utredningen som P4 Väst tagit del av.

De säger att de träffade ett av barnen via den skola de båda var anställda på fram tills att brottsmisstankarna kom fram. Nu medger båda att de utsatt eleven för övergrepp men de skyller på varandra.

Kommunchefen i den aktuella kommunen vill inte säga något om de nya uppgifterna än.

– Jag vill inte kommentera det förrän jag tagit del av det, säger kommunchefen till P4 Väst.

Den misstänkta mannen säger att han alltid känt sig osäker på sig själv och framförallt i närheten av flickor. Han menar att det är hans rädsla för konflikter som fått honom att göra saker mot sin vilja och att han haft svårt att sätta gränser, både mot ett av barnen han är misstänkt för att ha våldtagit och mot den misstänkta kvinnan. Han beskriver sig själv som kontrollerad av kvinnan.

Kvinnan däremot, hon säger att det är den misstänkta mannen som brutit ner henne och som fått henne att begå övergreppen mot eleven. Hon säger att hon inte klarade av att styra över sina egna handlingar och hon säger att hon har svårt att förstå att hon begått övergreppen eftersom det går emot alla hennes värderingar.

P4 Väst har sökt åklagaren i fallet. Advokaterna till de båda misstänkta har tidigare avböjt att kommentera hur de ställer sig till brottsmisstankarna.