Caroline Hainer: De förstår inte symboliken i dickpics

3:52 min

Författaren Caroline Hainer har skrivit boken "Män visar kuken för mig" för att förstå varför män skickar dickpics.

Det började när hon själv fick bilder på mäns kön skickade till sig i olika dejtingforum. Helt oombett och när hon frågade varför de skickat den hade de inget bra svar. 

– Det visade sig att nästan alla mina kvinnliga vänner varit med om samma sak och männen verkade inte förstå den symbolik dessa bilder har, berättar hon.  

En undersökning visar att en dickpic i regel visas för fler än en.

Stark symbolik
Symboliken Caroline Hainer pratar om är exempelvis makt, hot och övertag. Egenskaper som en kvinna inte hade kunnat förmedla genom en bild på sitt eget kön. Och i sin bok går hon till botten med diskrepansen mellan avsändaren och mottagarens känslor och tankar inför en dickpic. 

– Män skickar dem i ett uppvaktande syfte, för att visa upp sig helt enkelt. De verkar tycka att det ingår när man befinner sig på till exempel en dejtingsajt. 

De riskerar mindre
Caroline Hainer berättar att män dessutom riskerar mycket mindre genom att skicka en bild på sitt kön än vad kvinnor skulle göra. 

Män skickar dem i ett uppvaktande syfte, för att visa upp sig helt enkelt.

– En undersökning visar att en dickpic i regel visas för fler än en. Men det verkar inte bekymra dem, utan de verkar stolta över det. Kvinnor löper större risk att drabbas hårdare genom exempelvis hämndporr, förklarar hon.