Siranee Halonen: Det känns lite hopplöst för oss thaitjejer

3:34 min

Hon bloggar om småbarnslivet men får mejl från män som undrar vad hon tar för en avsugning.

Siranee Halonen som är född i Thailand men bor i Göteborg driver bloggen Thaimorsan. Där berättar hon om livet som småbarnsförälder, kock och fotograf. Men de senaste åren har mejl om helt andra saker trillat in i hennes inbox. 

"Kan man få en avsugning?" "Vad får jag för 500 kronor?"

– "Kan man få en avsugning?" "Vad får jag för 500 kronor?". Den typen av frågor mejlar vissa män till mig, berättar hon. 

Även utanför nätet
För flera år sen gjorde hon ett inlägg som handlade om oseriösa thaimassageställen, som hon tycker förstör för yrkeskåren. Att sökordet "thaimassage" i kombination med "happy ending" finns i ett av hennes blogginlägg tror hon kan vara en av orsakerna till att män kontaktar just henne. Men det är inte hela förklaringen. 

– Sånt här utsätts jag och andra thailändska kvinnor för även utanför nätet. Män kan komma fram till mig på badhuset och fråga om det ena och det andra berättar hon. 

Ärligt talat känns det lite hopplöst för oss thaitjejer.

"De tror alla är till salu"
Hon tror att den här rasismen grundar sig i att folk härifrån besökt Thailand och där skapat sig uppfattningen att "allt och alla är till salu". 

Hur ska vi få ett avslut på detta? 

– Oj. Jag vet inte. Ärligt talat känns det lite hopplöst för oss thaitjejer. Ibland vill jag inte ens säga att jag kommer från Thailand...