En leende Kim Jong-Un välkomnade sydkoreanska gäster

2:06 min

I Nordkorea har Kim Jong-Un träffat en sydkoreansk delegation - det första besöket på den nivån sedan han 2011 tog över som ledare.

Bilder från mötet visar bland annat en leende Kim Jong-Un som välkomnar sina sydkoreanska gäster till en middag och tongångarna efteråt är mestadels positiva, det talas om en mjukare samtalston och konstruktiva diskussioner.

Det kan ställas i stark kontrast till den oförsonliga retorik som har präglat stämningen på den koreanska halvön de senaste åren - och hot om militära attacker för bara några månader sedan.

Enligt de statliga medierna i Nordkorea, som refereras av nyhetsbyrån Reuters, så säger sig Kim Jong--Un nu vara " fast besluten att kraftfullt främja en nationell återförening".

Tövädret i kontakterna tog ordentlig fart i samband med det nyligen avslutade OS-arrangemanget i sydkoreanska Pyeonchang, bland annat efter ett överraskande besök av Kim Jong-Uns syster Kim Yo Jong till Sydkorea.

Den sydkoreanska delegation, med regeringsföreträdare, som nu besöker Nordkorea är den högst uppsatta som rest till grannlandet i norr på över tio år – och över huvud taget så har den nordkoreanske ledaren knappt haft några möten med ledare från andra länder sedan han tillträdde 2011 .

I Sydkorea finns förhoppningar blandade med osäkerhet om vad besöket kan utmynna i. Förhoppningarna handlar, enligt delegationens ledare, om att genom fler möten skapa en stabilare och lugnare relation till Nordkorea - och också inkludera Sydkoreas viktigaste allierade USA i samtalen, men om och när det kan bli av är fortsatt oklart.

Osäkerheten bottnar också i hur länge det nu pågående tövädret håller i sig. De skeptiska pekar på nutidshistoriska exempel där det efter en tid av till synes bättre relationer mellan de koreanska staterna alltid kommit ordentliga bakslag.