Trots framgångarna har Edsbyn och Sandviken ekonomiska problem

1:32 min

Enligt uppgifter till P4 Gävleborg behöver Edsbyn hitta cirka 1,5 miljoner kronor före sista april. Därför har nu klubben gått ut till sina sponsorer och bett om mer pengar.

Edsbyns ordförande Michael Bolin bekräftar till P4 Gävleborg att klubben är i behov av pengar, men han vill inte bekräfta att det handlar om så mycket som 1,5 miljoner. Han vill heller inte låta sig intervjuas förrän efter lördagens SM-final.

Han berättar också att det inte är första gången som Edsbyn slåss med ett underskott och han är övertygad om att det kommer lösa sig, trots att de bara har några veckor på sig innan pengarna ska finnas på kontot.

När det gäller Edsbyns finalmotståndare Sandviken brottas även dom med ett underskott, men ordförande Kenneth Nyberg menar att det inte är något ovanligt och vill inte nämna hur mycket pengar det handlar om.

Sandviken och Edsbyn möts på Studenternas i Uppsala på lördag när hela säsongen ska avgöras. Och redan dagen efter oavsett hur det slutar måste båda klubbarna sätta sig ner och få ordning på ekonomin.