Lekdag i kubik i Sara Ohlsson och Lisen Adbåges barnbok "Frallan är bäst"

1:24 min

Kommer du ihåg barnen på Saltkråkans lekdag i filmen "Tjorven och mysak"? Ibland finns det inget roligare än när vuxna leker med barn och det är också temat i Sara Ohlsson och Lisen Adbåges bok "Frallan är bäst".

Frallan och hennes mamma brukar ordna tävlingsdagar - även om mormor säger att barn inte ska tävla. För båda älskar att tävla, även om det är jobbigt att förlora. Upplägget är att man få välja tre grenar var: allt från baklängesspring till att stapla ett högt torn. Båda försöker hitta varandras svagheter för att utklassa den andre. Och några tjyvknep.

Det här är en bok för nybörjarläsarna som inte vill att boken ska ta slut för fort. Det är inte bara en guldgruva för att komma på nya lekar och idéer för att få en rolig dag tillsammans – man kommer också in i Frallan, mamma och mormors värld, med Lisen Adbåges suveräna actionbilder som fångar känslorna i vardagen. Hur de tre leker och tjafsar med varandra och är ganska olika: slarviga, påhittiga, snarstuckna och pillemariska. Så som det kan vara i familjer.