Nevs planerar ny fabrik i Kina

1:33 min

Elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan har planer på att bygga ännu en fabrik i Kina. Den här gången i Shanghai, enligt uppgifter till Ekot. Dessutom presenterar företaget ett nytt samarbetsavtal i dag.

Elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan har kallat till presskonferens i dag där detaljer i ett nytt samarbetsavtal ska presenteras. Det är ett i raden av avtal som företaget har skrivit under de senaste åren. Exakt vad avtalet innehåller är oklart.

På dagens presskonferensen kommer också statsminister Stefan Löfven att närvara.

Samtidigt har företaget nu planer på att bygga en andra bilfabrik i Kina, den här gången i Shanghai, uppger flera källor för Ekot.

Nevs håller just nu på att bygga en första fabrik i hamnstaden Tianjin i Kina och planen har varit att den ska bygga runt 10 000 bilar i år.

Men innan den fabriken ens är helt färdigbyggd har Nevs nu alltså planer på en till kinesisk fabrik. Det trots att företaget just nu inte ens har någon bilproduktion igång.

Planerna på en fabrik i Shanghai har skapat viss oro hos en del anställda.

Samtidigt finns det många andra inom företaget som inte tycker att fabriksplanerna kommer att påverka Trollhättan negativt, utan i stället tvärtom.

Om det går bra för Nevs i Kina så går det bra för Nevs i Trollhättan, är argumenten.

Presskonferensen på Nevs hålls klockan 13 i dag. Kommunikationschefen Fredrik Fryklund har inte velat kommentera vad som ska presenteras då.