Brittisk polis inleder mordutredning kring dödsfallet av exilryssen Nikolaj Glushkov

1:43 min

I Storbritannien har polisen inlett en förundersökning om mord efter att den tidigare affärsmannen Nikolaj Glushkov hittades död.

Det var i måndags som exilryssen och affärsmannen Nikolaj Glushkov hittades död i sitt hem i London. Enlig obduktionen dog Nikolaj Glushkov på grund av skador på nacke eller hals.

Nikolaj Glushkov har tidigare varit affärsman och även nära vän till regimkritikern Boris Berezovskij. Berezovskij hittades död i sitt hem i Storbritannien år 2013.

Glusjkov levde i Storbritannien under politisk asyl, efter att han avtjänat fängelsestraff för bland annat penningtvätt och bedrägeri i Ryssland.

Han hittades död drygt en vecka efter att den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter hittades förgiftade med ett nervgift på en parkbänk i Salsburry. Deras tillstånd är kritiskt.

Den brittiska regeringen har anklagat Ryssland för att ligga bakom mordförsöket på Skripal, enligt brittisk polis finns det i nuläget inga samband mellan mordförsöket på Skripal och Nikolaj Glushkovs död. Glushkov blev 68 år gammal.