#dansamedp4

En resa genom ett dansande Sverige

Vi riktar strålkastarljuset mot alla som dansar ute i vårt avlånga land så håll utkik på vår danskarta.

Under två veckor kommer Kulturnytt i P4 att fokusera extra mycket på dansande och vi vill ha er hjälp!

Med hashtaggen #dansamedp4 vill vi visa på dansens bredd, höjd och ta tempen på dess status i Sverige 2018. Vi vill därför att du delar med dig av dina bästa, sämsta och mest minnesvärda dansminnen. Vilken är din favoritdans? När, var, hur, och varför dansar du och vad betyder dans för dig?

Alla kan vi ju relatera till dans. Antingen älskar du att dansa eller så ser du inte poängen med att röra kroppen till rytmen. Kanske dansar du bara loss när du är ensam hemma eller så är du typen som äger alla dansgolv?  Träffade du ditt livs kärlek på ett dansgolv eller är dansen ditt livs kärlek? 

Människor har genom tiderna dansat och dansar fortfarande av många olika anledningar.

Även om alla dansar olika så är dans ett universellt språk oberoende av nationaliteter och kulturer, samtidigt har folkdansen har bevarat ett kulturarv i generationer.

Dansen spänner brett genom att den som konstform ofta hör hemma i finrummen och som motionsform samtidigt är billig och inkluderande.

Nu dansar vi loss och vill att du hör av dig till oss. Tagga inlägg på sociala medier med #dansamedp4 så fyller vi dansgolvet.

Genom att dela med dig av material på Sveriges Radios sociala medieplattformar godkänner du att det får redigeras och spridas vidare av Sveriges Radio, antingen på vår webb, våra sociala medieplattformar eller i sändningarna i FM.