Innebandy

Tufft läge för Vipers i SM-slutspelet efter hemmaförlust mot Linköping

3:53 min

Växjö fick genomföra kvartsfinal nummer fyra mellan Växjö och Linköping utan febrig Niklas Nordén. Matchen slutade 4-8 och därmed har Växjö en tung uppförsbacke i kvartsfinalserien medan Linköping kan avgöra redan i nästa match.

Tyvärr var Niklas hemma i hög feber och kunde inte medverka i matchen, men vi hade honom på länk, förklarade kvällens matchcoach Christian Guntsch i Växjö.

Linköping gjorde en bra första period. Gästerna täckte spelytorna bra i defensiven, lyckades bra i kampen om andrabollarna samt tog vara på sina chanser framåt. 1-2 och ledning för Linköping efter första perioden var rättvist sett till matchbilden.

Värt att nämna är Filip Kjellssons konstmål som reducerade ställningen till 1-2. I powerplay fick Kjellsson bollen lite framför sig vid sin position vid ena stolpen och skickade då bollen mellan sina egna ben och gjorde stillastående en snabb vändning med klubban och vispade bollen i mål.

Linköping fortsatte att spela bra även i period nummer två och det gick att se viss frustration hos Växjöspelarna. Gästerna utökade sin ledning till 1-4, varav ett av målen gjordes i powerplay.

Inte heller i den avgörande perioden kom Växjö upp riktigt i normal nivå och Linköping kunde vinna matchen med 4-8.

Nu väntar en nervös femte match för Växjö som är nära att åka ut ur SM-slutspelet redan i kvartsfinalen. Återstår att se om Niklas Nordén hinner tillfriskna så att han kan coacha Vipersspelarna tillsammans med Christian Guntsch i matchen i Linköping.