Sent avgörande när Mora slog tillbaka i Leksand

2:31 min

Mora vann den andra matchen mot Leksand i direktkvalet till SHL. Men det krävdes ett sent avgörande och en hemmaskridsko som styrde in segermålet.

Jakob Nilsson avgjorde mötet i Leksand fyra minuter från slutet efter att ha tagit köksvägen och med ett backhand-skott som vallades in via en motståndarskridsko var det avgjort, 3–2 till Mora.

– Det kunde slutat hur som helst. En otroligt jämn match, det är slumpen som avgör. Pucken tar på en skridsko och in, säger Leksands forward Jon Knuts till Radiosporten.

Leksand inledde matchen med tre raka power play-spel och på det tredje försöket slagskottade Austin Madaisky in 1–0 till hemmalaget från blålinjen.

När Mora fick chansen i spel fem mot fyra strax efter tog man den dock direkt. Försvaret gick bort sig något och Andrew Rowe var kall, och drog Tex Williamsson i Leksands mål och satte pucken i nät.

Leksand vann skotten med 14–9 i en jämn första period där dessutom hemmalagets Johan Porsberger och Daniel Pietta avlossade ett varsitt skott i stolpen.

Gästerna kom ut starkare i den andra perioden och efter en puck out från Leksands Anton Karlsson kunde Michael Haga utnyttja det numerära överläget, trots att Leksand hade tre chanser att rensa ut pucken ur zon lyckades man inte, och det var 1–2.

Mattias Ritola kvitterade till 2–2 från nära håll i spel fem mot fyra i sista perioden men 3.55 från slutet tog Jakob Nilsson köksvägen och avgjorde mötet.