Sergei och Julia Skripal mår bättre – snart återhämtade efter nervgiftsattacken

1:02 min

Julia Skripal som tillsammans med sin far utsattes för ett mordförsök i Salisbury har gjort ett första uttalande efter dådet. Hon skriver att hon blir starkare för varje dag. Det kommer också uppgifter om att hennes far, den före detta dubbelagenten Sergei Skripal, återhämtar sig.


Det är brittisk polis som släppt ett skriftligt uttalande från Julia Skripal där hon tackar alla som skickat uppmuntrande meddelanden.

Hon skriver att hon nu hoppas att alla ska respektera att hon och hennes familj vill vara i fred framöver. Antagligen ett budskap framför allt till den brittiska pressen som slåss om att få den första intervjun med henne. Särskilt nu när det framgår att hon återhämtar sig snabbt.

Hon tackade också sjukhuspersonalen och de människor som hjälpte henne och hennes far när de fallit ihop på en bänk efter att ha utsatts för ett nervgift för en månad sedan.

Ryskt tv har också fått en inspelning av ett samtal mellan Julia Skripal och en nära släkting i Ryssland. Enligt den ska Julia Skripal ha sagt att även hennes far kommer att återhämta sig och bli bra igen. Hon säger också att hon snart kommer lämna sjukhuset.

Rysk tv har fått inspelningen av Skripals släkting men kan inte gå i god för att den är äkta.