MSB:s nye generaldirektör vill stanna till pension

9:05 min

Förre rikspolischefen Dan Eliasson har nyligen tillträtt som generaldirektör för MSB - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Ett jobb han vill behålla fram till pensionen.

Dan Eliasson har tidigare varit generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan. Som rikspolischef var han starkt ifrågasatt efter omorganisationen av Polismyndigheten.

- Jag visste att det skulle bli stormigt men nån måste göra jobbet. Men det är klart att under de stormiga förhållanden med terrorism och skjutningar i förortsmiljöer - det finns saker jag kunnat göra bättre. Visst förtjänar jag kritik för vissa saker jag gjort, säger Dan Eliasson som dock ser tecken på att polisen nu är på rätt köl:

- När man gör en stor omorganisation så tappar man tempo. Det blir alltid sämre innan det blir bättre. De svåra åren är gjorda och jag tror svensk polis både med ny organisation och de resurser som kommer nu framöver går en ljus framtid till mötes.

När regeringen utsåg Dan Eliasson till ny generaldirektör för MSB vädjade Värmlands ledande politiker till honom att flytta till Karlstad och återföra myndighetens ledning hit. Men fast Dan Eliasson hoppas få jobba kvar på MSB fram till pensionen bor han kvar i Stockholm. Att MSB i smyg flyttas tillbaka till huvudstaden håller han inte med om:

- Jag vet att vi har vuxit en del i Stockholm, men vi kommer växa mer i Karlstad, det är jag säker på, säger Dan Eliasson.