P4-toppen

Mickeys

3:22 min

Aktuella med ny EP.

Ett av landets mest etablerade och välkända dansband utmanar den här veckan med en helt färsk låt som släpps nu i april; "I en annan värld" skriven av Henrik Sethsson och Andreas Åhlin. 

Mickeys, med rötterna i Aspås, startades 1989 av Mia Sandström. Janne Simonsson och Andreas Klar har spelat i bandet sedan 20 år tillbaka och Peter Starkman har även han varit med i flera år.

Förutom ett stort antal spelningar landet över, har de tidigare släppt ett album samt singeln "Så lycklig". En EP med tre låtar som alla är duetter mellan Mia och Andreas släpps i dagarna, och med på den EP:n finns utmanarlåten.  

Bland flera priser och utmärkelser finns bl.a. titeln Årets dansband, vilken de kammade hem i en tävling som Svenska musikerförbundet och Café Norrköping anordnade 1995.

Mickeys har även medverkat i Bingolotto, samt Dansbandskampen 2008.

Medlemmarna är ett riktigt kompisgäng som även umgås mycket på fritiden, och beskriver att de är ett starkt team som har roligt tillsammans, vilket även syns på scenen. Det visuella är också en viktig del i deras image, då de jobbar med både scenshow och Mias designade scenkläder.

Mia Sandström – sång, slagverk
Janne Simonsson – klaviatur och sång
Andreas Klar – gitarr och sång
Peter Starkman – trummor

Facebook:

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du