Just nu
  • Trafikverket varnar för halt väglag

P4 Nästa Blekinge

Finalisterna i P4 Nästa klara

1:39 min

Det är fem finalister som gör upp i Blekingefinalen av Sveriges Radios stora musiktävling P4 Nästa. Finalen hålls på stora scenen på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 20 juli.

Här är de fem finalisterna - lär känna dem via länken:

Steal her away – Hildur Höglind (Johannishus)

Halfway to anywhere - A.K & The Brotherhood (Rödeby/Johannishus/Växjö)

Everlasting – Karljohan Lindström (Kallinge)

Summer is calling – Morgan Färm (Asarum)

Värna om varandra – Johan Svedberg (Ronneby)

Lyssna på finalisterna längst ner i artikeln

I finalen har publiken och radiolyssnarna halva makten var vilken låt som ska vinna Blekingefinalen och som sedan kan ta sig till riksfinal och spelas för miljontals lyssnare i hela landet. Du kan rösta på din favorit när det är tio dagar kvar till finalen.

– Det finns så mycket kvalitet bland musiker och artister i Blekinge. Det är superkul att kunna lyfta fram det i den här tävlingen. Både att ge låtarna och artisterna den uppmärksamhet de förtjänar och att ge lyssnarna en del av den riktigt bra musik som finns i Blekinge, säger projektledare Daniel Kjellander på P4 Blekinge.

Juryn består av:

Malin Törnquist – medlem i Calaisa och har bland annat tävlat i Melodifestivalen. På bandets senaste album tolkade de artister som Bob Dylan, Neil Young och Joni Mitchell med hjälp av texter som Mikael Wiehe översatt.  

Thomas TK Karlsson – jobbar på Pama Records. Låtskrivare som bland annat har skrivit bidrag som tävlat i uttagningarna till Eurovision Song Contest i Grekland, Polen, Danmark, Estland och Finland. Skrev bidraget som vann riksfinalen av P4 Nästa (då Svensktoppen nästa) 2014.

Martina Karlsson – sångerska och låtskrivare som skrivit låtar åt bland andra Wizex, Playtones och Lasse Stefanz. Hon sjunger både i gospelkör och i ett countryband.

Daniel Kjellander – programledare på P4 Blekinge och projektledare för P4 Nästa i Blekinge