Nya protester i Armenien – proteströrelsen vill få bort regerande partiet

1:42 min

I Armenien pågår nya protester och gatudemonstrationer sedan den tillförordnade premiärministern ställt in ett möte med proteströrelsens ledare Nikol Pasjinian.

– Vi behöver stöd, säger 50-åriga Nina, som följer med en av alla spontana gatuprotester i Jerevan i dag.

20-åriga universitetsstudenten Sona säger att det viktigaste är frihet, därför ställer sig så många unga bakom sammetsrevolten och ledaren Nikol Pasjinian.

Pasjinian ville förhandla med tillförordnade premiärministern i dag om att utse en ny premiärminister och besluta om nyval. Men svaret blev nej. Nu säger presidenten att han vill ha nya förhandlingar för att lösa krisen.

Men ute på gatorna fortsätter demonstrationerna, gata upp och gata ned går tusentals med flaggor och ropar frihet, Nikol, Nikol och klappar handfast och får svar från tutande bilar och bussar. Samtidigt har kravallpoliser utplacerats runt viktiga byggnader och taggtråd lagts ut.

Målet för proteströrelsen är nu att få bort det regerande republikanska partiet. Och deras stöd för det tycks växa.

– De flesta här håller med rörelsen, men vi måste ta hänsyn till våra internationella gäster och inte stänga hotellet, säger Inna, som tillsammans med andra hotelldirektörer i centrum stod längs demonstrationsvägen.