Värnamo

Fyra skadade efter skottlossning - stort polispådrag

1:55 min

Flera personer har skadats allvarligt i en skottlossning i bostadsområdet Öster i Värnamo och ett stort antal polispatruller finns där.

Polisen larmades vid 17.04 om ett grovt våldsbrott i Värnamo där ett antal personer uppges ha skadats allvarligt. Övriga uppgifter om skadeläge hos de inblandade finns inte i nuläget, enligt polisen.

Polisinsatsen skedde på Pilagårdsgatan i Värnamo. 

Ingemar Fransson som bor på Pilagårdsgatan säger till P4 Jönköping att han hörde fyra skott.
– Först ett, sedan två snabba och sedan ytterligare ett.

Ett stort antal poliser arbetar just nu intensivt med att få en bild av vad som har hänt. Bland annat hålls förhör och tekniker är på väg till platsen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en kvinna gripits, en uppgift som polisen inte vill bekräfta för P4 Jönköping. Aftonbladet uppger också att minst fyra personer har skadats; en som fått skottskador och tre som är knivskurna. Tidningen skriver också att personer har blivit knivskurna och påkörda av fordon. 

Polisen är mycket förtegen om det inträffade. Presstalesperson Monica Bergström kan inte säga vad som har hänt eller hur många som deltog i bråket. Hur svåra skador de inblandade har fått är också oklart.

– Fyra personer är allvarligt skadade och har skadat av vapen eller tillhyggen, men det är inte livshotande skador, säger Monica Bergström. Hon kan inte uttala sig om någon har gripits, men säger att ett antal personer är medtagna för förhör.

Vid 21-tiden fanns polisen fortfarande på plats med många resurser och höll förhör.
– Vi fortsätter lika brett.

Hur många platser har ni spärrat av?
– Jag kan inte kommentera det.

 Texten uppdateras.