Emmas Melloblogg

"Äntligen Eurovision - hoppas på svensk topplacering"

4:23 min

Äntligen Eurovision Song Contest! På torsdag tävlar Benjamin Ingrosso för Sverige med "Dance you off".

Krönika: Detta är en personlig betraktelse. Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

Konfettin är bortstädad sedan länge från Friends Arena i Stockholm. Den 10 mars blev det ju klart att Benjamin Ingrosso med låten "Dance you off" får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2018.

Sedan en vecka tillbaka är Ingrosso och hans team på plats i Lissabon, Portugal där tävlingen avgörs för första gången efter Salvadors Sobrals vinst förra året. Lite andra ljuseffekter är att vänta på väggen, jackan är ny (gjord av Helsingborgaren stylisten Dennis Bröchner) och fler körsångare stöttar upp, men annars är det mesta i numret sig likt.

Första semifinalen är i morgon, tisdag, 8 maj, andra semifinalen torsdag 10 maj och finalen lördag 12 maj. Sverige tävlar i semifinal nummer två. Totalt deltar 43 länder, alla är återkommande från förra året med undantag för Ryssland som gör comeback.

För första gången kommer fyra kvinnliga programledare att leda showen, bland annat Daniela Ruah som till exempel synts i amerikanska tv-serien NCIS.

Efter att ha tjuvlyssnat och kollat på bidragen så tippar jag en topp tio-placering för Sverige. Går det riktigt bra till och med topp fem. Benjamin är proffsig, låten modern och jag tror tv-tittarna minns numret - bra kombination! I övrigt bjuder Eurovision som vanligt på högt och lågt - precis som det ska vara.

Återkommer i morgon med vilka som tävlar i första semifinalen!