Världskänd amerikansk rappare begärs häktad efter bråk på nattklubb i Stockholm

1:03 min

En amerikansk rappare har begärts häktad av åklagare i Stockholm efter ett bråk på en klubb natten till i dag. Rättegången kan hållas redan i morgon.

Det var efter en spelning i Stockholm under onsdagskvällen som artisten och hans vänner gick till en nattklubb där slagsmål ska ha brutit ut. Nu är han misstänkt för våld mot tjänsteman och begärd häktad eftersom åklagaren menar att det kan finnas en "flyktfara":

– Jag anser att han är på sannolika skäl misstänkt för våld mot tjänsteman och att det också finns risk att den misstänkte avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring eller straff, alltså flyktfara, säger åklagaren Carl Mellberg.

Åklagaren siktar på att väcka åtal mot rapparen redan innan häktningsförhandlingen som hålls i Stockholms tingsrätt i morgon. Isåfall kan själva rättegången hållas samtidigt. Teoretiskt kan en dom meddelas redan då.

– Det kan det göra, det råder inte jag över utan det är tingsrätten som beslutar.

Carl Mellberg vill inte under torsdagseftermiddagen kommentera hur han kommer ställa sig till häktningsfrågan i det fallet att en dom faller redan i morgon.

– Det får jag nog utveckla närmare imorgon, det handlar lite om vad jag kommer plädera för för påföljd, och den frågan är lite tidigt väckt eftersom det inte är inlett någon huvudförhandling än.

P3 Nyheter och Musikguiden söker rapparens management, men har varit i kontakt med rapparens advokat som inte vill kommentera fallet eller hur hans klient ställer sig till brottsmisstankarna.