Amerikanska rapparen G-Eazy erkänner brott

Den världskända amerikanska rapparen G-Eazy åtalas för tre brott efter nattklubbsbråket i Stockholm natten mot torsdag. Han erkänner alla.

Den världskända amerikanska rapparen som hamnade i bråk på en nattklubb natten till torsdag åtalas nu för tre brott. Han erkänner alla.

Det var efter att rapparen hade spelat på ett ställe i Stockholm som han senare hamnade tillsammans med vänner på en annan klubb. Men vid 03-tiden på natten utbröt bråk på klubben.

Rapparen greps och togs in till polisstationen. I går meddelade åklagare Carl Mellberg att han begärt rapparen häktad på grund av flyktfara, men var i övrigt förtegen.

Erkänner brotten

Nu åtalas rapparen för tre brott: våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott avseende eget innehav av kokain. Han erkänner brott i alla delar.

I förhör säger han att han inte minns allt, men att det blev ett slagsmål på en nattklubb.

–  Jag kommer ihåg att jag slogs med någon. Jag kommer ihåg att någon höll ner mig. Jag kommer ihåg att jag försökte bli fri från greppet.

Slag mot ansiktet

Han säger också att han slagit en vakt fyra gånger med knytnäven. Hans vänner kände sig inte respekterade och han var arg på vakten.

Ordningsvakten uppger i förhör att han fick tre-fyra hårda slag mot ansiktet. Han säger också att han arbetat som ordningsvakt i fyra år och att händelsen står ut som den allvarligaste han varit med om hittills i yrket.

I eftermiddag kommer en kombinerad häktnings- och huvudförhandling hållas i Stockholms tingsrätt. Åklagare Carl Mellberg ville under torsdagseftermiddagen inte kommentera vad han kommer att yrka på för påföljd.

P3 Nyheter och Musikguiden söker G-Eazys management.