P4 Nästa 2018

P4 Nästa-finalisten Karljohan Lindström började med en dammsugarslang

2:43 min

Karljohan Lindström från Kallinge har hörts på Topplistan där han legat både som soloartist och tillsammans med Riksreliket. Nu är han finalist i P4 Nästa.

Det hela började 1994 när han gjorde lumpen i Arméns musikkår. Då träffade Karljohan Lindström en kille från Karlskrona. Sedan tog det 30 år innan de fick kontakt med varandra igen på Facebook.

– Nu är han läkare i Norrbotten men han jobbar också med musik. Han hade en låt och när jag hörde den tänkte jag "jag måste ha den". Den var så himla bra. Dessutom var den han som sjöng då och han sjöng betydligt bättre än jag, säger Karljohan Lindström och skrattar.

Låten som blev hans tävlingsbidrag i P4 Nästa heter Everlasting och är ett slags relationsdrama.

– Personen i låten ställer sig frågan "vad skulle kunna ske om det blir du och jag? Då skulle det bli evig kärlek. Varför vågar vi inte hoppa och släppa taget om den här rädslan?" säger Karljohan Lindström.

Hans musikaliska karriär började med att han blåste i allt möjligt. Trädgårdsslangen och dammsugarslangen.

– Sedan blev det trumpet när jag var nio år. Det gick vidare med Arméns musikkår i lumpen och olika hemvärnsmusikkårer. Sedan när jag tröttnade på det så låg gitarren och sången närmast till hands.

Jurymedlemmen Malin Törnquist: ”En grymt välskriven låt med fina harmonier och melodier. Och jag är en melodinörd”

Blekingefinalen av P4 Nästa avgörs på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 20 juli.

Här hittar du alla finalisterna och kan lyssna på låtarna