S-riksdagsledamot hoppar av i protest

2:13 min

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Sara Karlsson från Eskilstuna lämnar nu sin riksdagsplats i protest mot partiledningens besked om skärpningar av migrationspolitiken.

En gräns har nåtts för vad jag kan företräda, skriver hon på Facebook. Med dagens utspel "tar vi stora kliv mot det jag ser som en avgrund. Fortsatt urholkning av asylrätten.

Avskaffad rätt till skola för barn - barn! - som inte har rådighet över sin situation. Och så idén om centrala ankomst- och avresecenter". "Det är en mycket obehaglig utveckling och det har gått så fort", skriver Sara Karlsson.

Hon avslutar med att konstatera att "nu är det valår och förväntningarna är att man bara ska hålla käften, bita ihop och knacka dörr. Det kan jag inte. Därför gör jag nu både mig och partiet en tjänst och lämnar mitt uppdrag som riksdagsledamot", skriver Sara Karlsson.

Sara Karlsson kom redan i hösta med beskedet att hon inte skulle ställa upp som kandidat i valet i höst. Hon sa då till P4 Sörmland att det bland annat berodde på inre stridigheter om migrationspolitiken där hon gått emot partilinjen. 

P4 Sörmland har varit i kontakt med Sara Karlsson, som säger att hon inte ställer upp i en intervju.

– Jag vill inte uttala mig. Åtminstone inte just nu, skriver hon i ett meddelande på Facebook.