”Totalt kaos” vid inspektion på Malmöskola

0:47 min

Arbetsmiljöverkets inspektörer möttes av "totalt kaos" vid ett besök på en skola i Malmö, rapporterar Sydsvenskan. Bland annat tvingades de låsa in sig med personalen i lärarrummet.

Vid flera tillfällen sparkade en elev våldsamt på dörren till lärarrummet, där inspektörerna låst in sig tillsammans med lärarna, och en lärare kom in med en trasig bärbar dator som en elev kastat i väg.

Besöket skedde vid en så kallad särskild undervisningsgrupp för barn som bedöms inte klara vanlig skolgång, med sju elever i låg- och mellanstadieåldern och lika många lärare. Inspektionen gjordes efter att personal larmat om hot och våld.

"Många av dörrarna var söndersparkade. Korridoren som leder genom verksamheten är kal och tömd på allt material för att det inte skall finnas några tillhyggen. I ett av klassrummen rådde totalt kaos eftersom böcker och papper var sönderrivna och kastade i hela klassrummet", skriver inspektörerna enligt Sydsvenskan.

Nu kräver Arbetsmiljöverket åtgärder från Malmö stad, bland annat möjlighet till snabb hjälp om det uppstår hot och våld och överfallslarm.