Företagen idag behöver anställda med funktionsvariationer

2:16 min

Det skulle vara bra för företagen om de anställde fler med funktionsvariationer. Så är budskapet i en ny informationsinsats från Arbetsförmedlingen.

En av myndigheternas chefer är Olle Öberg. Han säger att många inte har förstått hur bra de här personerna kan vara på jobbet:

-– Vi pratar funktionshinder fortfarande fast det heter inte det längre, utan funktionsvariation. Jag trodde att man hade kommit lite längre. Därför att vissa funktionsvariationer kan ju vara bra i vissa yrken, inte tvärtom – att vi ser alltid hindren, vi ser inte möjligheterna. Jag blir förvånad.

Innan Olle Öberg blev en av cheferna på Arbetsförmedlingen i Värmland startade han företaget Left is Right. Där anställdes bara personer som hade någon form av autism. Den som har autism kan ofta vara specialintresserad av någon särskild fråga. De brukar också vara bra på detaljer och på rutiner, där man gör samma saker hela tiden. Genom företaget Left is Right ville Olle påverka synen på funktionsvariationer som en fördel:
 
– Om du har en förmåga att se detaljer, att ha kontrollmöjligheter, att ha en inlärning som gör att du tar in mycket saker, du kan behandla mycket information väldigt enkelt, då har du en fördel i vissa yrken. Till exempel att kontrollera saker, detaljgranska, bygga system – ja det finns en massa yrken där det är en fördel att hjärnan är sammansatt på det viset. Det var det vi byggde det här företaget på att se den fördelen än vad som kanske skulle vara den lilla nackdelen att jag som person behöver ha ett ganska rutat mönster, jag behöver se förutsättningar, jag behöver ha en vardag som hänger ihop. 

En lite kantig och ruff talang 

Olle Öberg berättar att det är många arbetsplatser som har svårt att hitta bra personer att anställa. Därför vill Arbetsförmedlingen nu göra en informationsinsats och visa att personer med funktionsvariationer kan vara de som talanger som arbetsplatserna söker:
 
– De är lite kantiga och de är lite ruff sådär, men dem har talangen och det är precis det här som företagen idag egentligen behöver. Å det är första gången på väldigt länge som arbetsförmedlingen faktiskt annonserar och går ut i tv och berättar just det här – gör skillnad! Där uppmanar vi ju både arbetsgivare och andra att se dem här talangerna, se dem här möjligheterna, att anställa dem här personerna som är dem här talangerna.