Nybro

Frisör i Nybro kan bli årets barberare

3:08 min

På söndag är det dags för den tredje och näst sista semifinalen av skäggtävlingen Swedish Barber Expo där Sveriges bästa barberare 2018 utses. En av de tävlande är Ali Alhama från Nybro.

Ali Alhama lämnade Libanon för fem år sedan för att skapa sig en ljusare framtid i Sverige. I Syrien, som är hans hemland, och i Libanon hade han jobbat som frisör vilket han ville fortsätta att göra i Sverige.

Så blev det också.

Inte långt efter att han hösten 2016 kom till Sverige, hade han ihop med kusinen Ahmad öppnat salongen Troy Salon i Nybro.

Ali Alhamas färdigheter med saxen och rakapparaten har nu gjort att han ska tävla uppe i Stockholm till helgen. Han har kvalificerat sig till semifinal i barberartävlingen Swedish Barber Expo som hålls på söndagen. Deltagarna får där 45 minuter på sig att trimma och styla ett skägg.

– Det är lite nervöst, det är min första tävling här i Sverige, säger Ali Alhama. 

Totalt är det 45 personer som har kvalificerat sig till fyra olika semifinaler runtom i Sverige. Den domarna utser till vinnare i de olika semifinalerna kommer att få vara med i finalen den 27 maj, dit endast fyra personer når.

Vinnaren i den tävlingen kan sedan anse sig själv vara Sveriges bästa barberare 2018.