Trelleborg

Trelleborg chockade Malmö

2:30 min

Trelleborgs FF avgjorde skånederbyt i sista minuten och besegrade Malmö med 1-0.

Det var två lag i enormt poängbehov som drabbada samman i skånederbyt i fotbollsallsvenskan.

Trelleborg krigar i botten av tabellen och Malmö FF, med sämsta säsongstarten på flera år, var pressade att visa upp ett fungerande spelsystem. 

Malmö tvingades göra flera förändringar på grund av skador och startade med nyuttagne VM-spelaren Arnor Traustason på det centrala mittfältet. Islänningen gjorde en imponerande insatts men tvingades redan i den första halvleken utgå på grund av skada. 

Trelleborg lät Malmö hålla i bollen och när läge för kontringar kom tog hemmalaget vara på chanserna och radade upp fasta situationer. Det var också på en fast situation som matchens enda mål skulle komma.

Malmömittbacken Franz Brorsson rev omkull sin motståndare i matchens 90:e minut och Trelleborg fick frispark mitt på offensiv planhalva där dansken Lasse Nielsen i Trelleborg forcerade in målet och ordnade tre poäng till Trelleborg. 

Den skånska nykomlingen i fotbollsallsvenskan lämnade därmed jumboplatsen i serien medan Malmö FFs blytunga start på säsongen fortsätter.

TFF:s målvakt Marko Johansson (utlånad från Malmö FF) höll nollan hela vägen.

– Jag gör det jag ska, jag ska rädda bollarna. Sedan håller jag kvar till slutminuterna och då får vi in 1-0 målet och det betyder att jag har gjort ett bra jobb. Vi visar hjärta, det är det som avgör hela matchen, säger han.

MFF:s Oscar Lewicki är besviken.

– Det känns för jävligt att inte kunna göra det bättre än vi gör helt enkelt.

Vad är det som gör att ni inte vinner matcherna?

– Hade jag vetat det så hade vi inte stått här, vi får ta nya tag, säger Lewicki.