Pressmeddelande 2018-05-15

Sommar i P1: Premiär för ”Sommarvärdarnas önskekonsert” i Berwaldhallen

Om en månad, 13 juni kl. 13.00, presenteras årets Sommarvärdar i P1. Samma kväll arrangeras ”Sommarvärdarnas önskekonsert” för första gången någonsin – en konsert fylld av värdarnas önskemusik som framförs av Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen i Stockholm. Några av Sommarpratarna är själva med och presenterar sina önskningar och konferencier är programchef Bibi Rödöö. Konserten sänds även direkt i P2.

– Det kommer att bli en fantastisk kväll! Musiken är en väldigt viktig del av Sommarprogrammen och värdarna väljer alltid musik med stor omsorg. På Sommarvärdarnas önskekonsert berättar värdarna om sina favoritstycken och tillsammans med lyssnarna och publiken på plats i Berwaldhallen får de höra Radiosymfonikerna spela dem, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1. 

Sommarvärdarnas önskekonsert kommer att innehålla en blandning av olika genrer, med allt från klassiska stycken till pop, rock, visor och jazz. Hela programmet och vilka som har önskat musiken avslöjas den 13 juni, men några exempel på vad som kommer spelas är Purple Haze av Jimi Hendrix, jazzstandarden It was a very good year och Andante-satsen ur Mozarts Pianokonsert nr 21. Musiken framförs av Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Anna-Maria Helsing. 

– Samarbetet mellan Sommar i P1 och Sveriges Radios Symfoniorkester känns både självklart och oerhört lyxigt. Jag vet att Sommarvärdarnas önskekonsert i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen kommer att bli riktigt njutbar med något för alla, säger Helena Wessman, konserthuschef i Berwaldhallen.

Sommarvärdarnas önskekonsert hålls i Berwaldhallen i Stockholm onsdagen den 13 juni kl. 19.00 och sänds direkt i P2 Sveriges Radio.

Biljetter till Sommarvärdarnas önskekonsert finns på Berwaldhallens hemsida.

För ackreditering till Sommarvärdarnas önskekonsert, kontakta Karl Thorson, press- & PR-ansvarig Berwaldhallen: karl.thorson@sverigesradio.se

 

Pressbilder
Bibi Rödöö är konferencier för Sommarvärdarnas önskekonsert i Berwaldhallen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressbild1
Pressbild2

 

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Edlund, pressansvarig Sommar i P1 
maria.edlund@sverigesradio.se
070-293 72 70

Karl Thorson, press- & PR-ansvarig Berwaldhallen
karl.thorson@sverigesradio.se
070-431 18 93