Ungdomsarbetslösheten sjunker i Skåne

0:55 min

Arbetslösheten bland ungdomar sjunker i Skåne, visar färska siffror från Arbetsförmedlingen. Och Östra Göinge är den kommun där den sjunker allra mest.

I april månad låg arbetslösheten bland ungdomar i Skåne mellan 18 till 24 år på 11,8 procent. Under samma period förra året låg den på 13,9 procent – en minskning med 2,1 procentenheter. Det visar nya siffror från Arbetsförmedlingen.

Den kommun i Skåne där ungdomsarbetslösheten sjönk mest var Östra Göinge. Där landade arbetslöshetssiffran bland ungdomar på 19,6 procent – en minskning med 5,9 procentenheter jämfört med samma period förra året.

Trots minskningen så är Östra Göinge även fortsättningsvis den kommun där ungdomsarbetslösheten i Skåne är högst. Den kommun som har lägst ungdomsarbetslöshet Vellinge – 4,4 procent.

Amanda D'Hertefeldt läser första året på samhällsvetenskapliga programmet i Kristianstad. Hon kan ibland känna sig orolig inför framtiden.

– Jag är mest orolig över att jag inte ska veta vad jag är intresserad av. När jag väl kommer dit så kan jag nog planera och hitta en väg, säger hon.