Just nu
Valpatrullen

Handlaren: Värna mer om innerstaden

3:55 min

Idag besökte Valpatrullen Kristianstad kommun. En del av frågorna handlade om hur politikerna ska göra för att få folk att vilja vistas i stadskärnan.

 Aritha Friberg arbetar i en klädbutik i centrala Kristianstad och just nu byggs det väldigt mycket där. Det påverkar rörelsen genom stadskärnan, men Aritha ser positivt på byggandet.

– Det går ju inte att vi spär på det hela när det kommer in kunder som tröttnat på byggarbetet. Utan vi får vara glada för att det blir bra när det är färdigt, säger hon.

Det har också varit en del diskussioner om vad som ska hända med Kristianstads stadskärna i samband med att Galleria Boulevard byggs ut och shoppingcentret C4 Shopping öppnar.

Till politikerna i Kristianstad, som besöker Eftermiddagsprogrammet imorgon för att debattera och svara på kommuninvånarnas frågor, har Aritha Friberg en uppmaning. 

 – Som gammal handlare själv kan jag fråga mig varför man inte värnar ännu mer om innerstaden. Hjälp den genom att glasa in, bygga fler gågator och öppna fler restauranger ute, värna verkligen om innerstaden. 

Under torsdagen kommer Eftermiddagsprogrammet att ha en debatt med Kristianstads politiker där de får svara på frågor från kommuninvånarna. Du kan också mejla in din fråga till publiken@sverigesradio.se