Fotboll, allsvenskan

Mardrömmen fortsätter för Malmö FF

1:24 min

Trots att Malmö FF hade ledningen två gånger under matchen så förlorade Malmö till slut mot serieledande Hammarby med 3-2.

Malmös kris växer. Regerande mästarna åkte på fjärde raka förlusten mot serieledande Hammarby.

Malmö tog ledningen två gånger om i högsommarvärmen i Stockholm. Men det hjälpte inte. Två insläppta mål och en utvisning inom fem minuter i den andra halvleken förstörde kvällen för Skånelaget.

– Vanligtvis kanske man vinner om man gör två mål borta mot Hammarby. Vi får jobba på att inte släppa in mål, säger Mattias Svanberg som gjorde ett av Malmös mål.

I måndags meddelade krisande Malmö att tränaren Magnus Pehrsson får lämna och att sportchefen Daniel Andersson tar över tillsvidare i ett försök att få laget på vinnarspåret igen. Och det såg lovade ut i 60 minuter mot serieledande Hammarby.

– Det var väl lite bättre och vi hade fler kombinationer men framför allt var vi framför mål och ville göra mål, säger Mattias Svanberg om tränarbytet.

Sedan kom mardrömmen ikapp. I den 65:e minuten kvitterade Nikola Djurdjic för hemmalaget, ett par minuter senare fick Lasse Nielsen sitt andra gula kort för kvällen och ytterligare ett par minuter senare satte Pa Dibba segermålet för Hammarby.

– Vi har matchen fram till 2-2-målet sedan får de mer energi än vi. Det är surt att vi tappar det, säger Mattias Svanberg.

Det här var Malmös fjärde raka förlust (cupfinalen inräknad) medan Hammarby rycker i toppen av tabellen. Bajen är nu sex poäng före tvåan AIK inför helgens derby mellan de båda topplagen.