Facit - Quiz - Sommarplågor

  1. "Mambo number 5" - Lou Begas sommarplåga från 1999.
  2. Kyla (Ni får även rätt för svensk sommar) – Kyla är kanske den största sommarplågan för den svenska sommaren. Vi hörde en av dom som jobbar med den världsunika snöanläggningen vid Sundsvalls sjukhus. Man samlar och packar snö som sedan ska ge kyla åt sjukhuset under hela sommaren.
  3. "Dragostea din tei" – Haiduciis hitlåt från 2004.
  4. Ogräs – Vi hörde Naturmorgon prata om ett känt ogräs, ormbunksväxten Åkerfräken.
  5. Daddy Dj - Daddy DJ med Daddy DJ, sommarplågornas sommarplåga med internationella mått. Kom sommaren 2000.
  6. Baksmälla - "Bag in da box", så hette låten med DJ Tune featuring Orremannen Bag in box. Som i och för sig själv var en sommarplåga. Detta var dock en rebus, med sörplande ljud, bag in da box låten och en man med baksmälla som jämrade sig J Så ta det försiktigt med lådvinerna i sommar kära vänner.
  7. Hudcancer – Vi hörde läkare prata om hur man måste smörja in sig med ungefär en tub solkräm per dag för att få ett gediget skydd men att inte ens detta är skydd nog för att skydda från sommarplågornas sommarplåga hudcancer. Vad den däremot gör är att den hindrar dig från att bli röd och bränna dig.
  8. Fästing – Vi hörde fästingen beskrivas. En fruktad plåga för alla som gillar att vara i naturen, ja eller sitta på sin gräsmatta en somrig dag. Akta er. Kan ge både borrelia och TBE, ja och den sägs kunna ligga bakom fler sjukdomar än man vet i dag.
  9. "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)" – 2003 släppte Per Gessle den här låten som sedan skulle komma att sommarplåga oss i ett okänt antal år, ja detta eftersom den fortfarande går varm när värmen kommer.
  10. Mygg - Sommarplåga som i vissa hårt utsatta områden bekämpas med BTI. Man sprider ut det för att angripa främst myggens ägg.