Kultur

Prat om film och bok om djur i veckans tips från Kulturnytt i P4

Äntligen dags för Kulturnytt i P4:s omistliga kulturtips! Om husdjurslängtan med rolig tvist, örongodis från våra lyssnare samt en riktigt svart TV-serie.

PODCAST

Denna magiska månad är det skönt att kunna njuta av både värmen och en podd i hörlurarna. (Funkar även i kyla och ösregn... ). Kulturnytt i P4 har frågat efter lyssnarnas favoritpoddar och fått in många svar. Ett populärt tips var podden "85-95", där Tage Rönnqvist och Jocke Levälampi pratar om actionfilmer gjorda mellan 1985 och 1995, och där humorn alltid är nära till hands. Många fler av lyssnarnas poddtips finns på Kulturnytt i P4:s sajt. 


BARNBOK

Är du en sådan eller har du någon nära som längtar efter ett husdjur? Om det handlar boken "En duktig hund" av brittiskamerikanska författaren Meg Rosoff (uttalas råsåff) men den lilla skillnaden att det är hunden som så att säga adopterar en familj. Familjen Peachy som det handlar om har nämligen lite problem, det är mycket bråk och mamman i familjen har mer eller mindre gett upp. Hunden McTavish börjar därför att uppfostra familjen så att den ska må bättre igen. En rolig tvist på längtan efter husdjur!

TV

Och så om en miniserie på HBO med skådisen Benedict Cumberbacht i huvudrollen.
"Patrick Melrose" bygger på Edward St Aubyns delvis självbiografiska romaner om en barndom av sexuella övergrepp och ett vuxenliv med missbruk och depressioner.

Det börjar med att Patrick Melrose tar Concorden till New York för att hämta hem askan efter sin döda pappa, den far som har förgripit sig på sin son mellan fem och åtta års ålder. Patrick Melrose är som vuxen mer ett tomt, drogat skal än en människa och själva dramatiken i den här serien tar fart först när han försöker ragga upp flickvännens collegekompis Marianne, fint spelad av Marnie från "Girls".