Historiskt SM-guld för Storfors BTK

3:36 min

Lilla Storfors kan nu titulera sig svenska mästare i bordtennis då laget besegrade Eslöv i den tredje och direkt avgörande SM-finalen med 5-3.

Efter två raka finalförluster mot Eslövs PK lyckades laget i den tredje och avgörande finalen vinna med 5-3 och ta första SM-guldet.
-Det här är så stort och vilket lag vi har, vilka tjejer, sade en mycket rörd Anders Hulth, lagledare i Storfors.

Stor matchvinnare blev Dina Meshref, rankad 40 i världen. Hon vann den helt avgörande matchen mot Alex Galic fram till 2-1. Här ledde Eslövstjejen med 6-1 i skiljeset, men till slut stod Meshref som vinnare med 11-9.

-Detta är helt fantastiskt. Vi har laddat i Storfors i tio dagar och alla har bott hemma hos Anders Hulth. Vi är som en stor familj och jag är jättelycklig, sade Dina Meshref.

Hennes seger satte sedan prägel på resten av matchen och Storfors fick det medflyt som oftast krävs i tuffa drabbningar.

Alex Galic som var Eslövs matchvinnare förra året blev nu olycksfågel då hon även föll mot Mariann Juhasz med 9-11 i skiljeset.

Seger i de båda matcherna hade betytt 4-2 till Eslöv i stället för 2-4 och vind i seglen för utmanaren.

Meshref vann sedan över Gao Junji efter en helt fantastisk match av mycket hög kvalitet.

-Jag vill förstås alltid framhålla laget, men helt klart har Dina Meshrefs medverkan höjt även de andra spelarnas nivå. Laget har tillförts en större trygghet och det var avgörande för att ta hem guldet, sade Anders Hulth.

Det blir ett stort firande av guldhjältarna hemma i Storfors men det missar Dina Meshref som måste hem till familjen för att fira ramadan.