Dubbelagenten Skripal har lämnat sjukhuset

1:17 min

Den ryske exspionen Sergej Skripal har skrivits ut från distriktssjukhuset i Salisbury i Storbritannien och kommer fortsätta tillfrisknandet på annan plats.

Den 4 mars i år hittades 66-årige Sergej Skripal och hans 33-åriga dotter Julia Skripal kraftigt medtagna på en parkbänk i brittiska Salisbury. De fördes till sjukhus, och inledningsvis betecknades deras hälsotillstånd som kritiskt, med misstänkta hjärnskador till följd av förgiftning med nervgift. Även den första polisen som hjälpte dem fick vårdas på sjukhus.

Skripal är den siste av de tre som skrivs ut.

Sjukhusets direktör Cara Charles-Barks kommenterar händelsen i ett uttalande. 

'"Det är en fantastisk nyhet att Sergej Skripal mår tillräckligt bra för att kunna lämna distriktssjukhuset i Salisbury", skriver hon. 

Enligt uppgifter till BBC har Skripal flyttats till en säker plats för tillfrisknande. Det är oklart om det är samma plats som hans dotter befinner sig på sedan hon blev utskriven.

Sergej Skripal var tidigare överste i den ryska militära underrättelsetjänsten men dömdes till fängelse 2006 för att ha sålt hemliga uppgifter till Storbritannien. 2010 lämnades han ut till Storbritannien i en utväxling mot tio ryska spioner som gripits i USA.

Den misstänkta giftattacken har lett till en diplomatisk kris mellan Storbritanniens och Rysslands regeringar.

Den ryska ambassaden i London har twittrat aktivt om händelserna under våren. Men dagens besked tas emot med tystnad. Istället har ambassaden valt att twittra om fotbolls-VM, skriver den brittiska tidningen The Guardian.