Kalmar

Anton, 6, blev påkörd av postbil – på gångbana

3:49 min

Vid 17-tiden på torsdagen blev sexårige Anton Landström påkörd av en postbil på en gångbana i Lindsdal. Han skadade sin ena fot svårt och både han och hans mamma Monica Landström chockades.

Det var när Monica Landström och hennes tre söner skulle göra att ärende i Lindsdals centrum i Kalmar som olyckan var framme. Monica tog med sig en av sönerna till bilen, men de två andra sönerna blev kvar på andra sidan gångbanan bakom en häck.

När bilen från Postnord kom åkande tog Anton, 6, ett steg ut på gångbanan och blev påkörd på sin högra fot. Så illa att det blev snabb resa in till Länssjukhuset i Kalmar.

– Jag fattade ju direkt att något hänt när jag såg postbilen komma farande i så hög fart, berättar Monica. Sedan såg jag honom bara ligga där och skrika och hela fotsulan var ju blottad och blodig.

Hör också: Postnord ber om ursäkt efter olyckan: "Ska absolut inte köra bil där."

– Jag gjorde allt för att bara ta mig in i bilen och läxa upp chauffören. Han förstod ju vad som hänt och var chockad och en arg mamma skojar man inte bort.

Monica Landström är kritisk till postbilarnas framfart i centrum och säger att hon bara väntat på att något sådant här skulle hända – och nu hände det.

– Jag tycker att det är viktigt att Postnord ser över sina rutiner och att det aldrig ska kunna hända igen. Jag är jätteglad att min son lever, avslutar hon.

Nu väntar familjen på besked om Anton ska flyttas till Universitetssjukhuset i Linköping för vidare vård där.