Valet 2018 i Uppsala län

Fredrik Ahlstedt (M): Dörren till SD kommer inte öppnas

Sverige har tagit emot fler nyanlända än vad som mäktas med - därför krävs under en tid framöver en stramare migrationspolitik. Det säger Moderaternas toppnamn i Uppsala, Fredrik Ahlstedt.

Samtidigt säger Fredrik Ahlstedt att han är beredd att satsa på svenskaundervisning och vägar till jobb för personer som har kommit till Sverige.

– Det viktiga, och där är vi beredda att satsa pengar, är att se till att människor som kommit hit får möjlighet att lära sig svenska, får möjlighet att få praktik och att få ett eget jobb så att man kommer i egen försörjning.

Många försöker sia om valresultatet nu i september. Bland annat pratar många om att Moderaterna och Sverigedemokraterna skulle kunna samarbeta i riksdagen. Hur ser det ut här i Uppsala?

– Nej, vi har tydligt sagt att det inte är aktuellt med något samarbete med Sverigedemokraterna. Vi skrev en artikel i en känd tidning här i Uppsala i augusti förra året där vi säger att det inte är aktuellt för vår del och vi kommer inte att ändra oss på den punkten heller. Dörren är stängd.

Den kommer inte att öppnas?

– Nej.