Efter bussolyckan - här tävlar yngsta laget

2:37 min

Det var in i det sista osäkert om de skulle delta - men på lördagen tävlade ACA Trojans från Luleå till stående ovationer.

Efter fredagens bussolycka har det varit ovisst om något av de tre inblandade lagen från Luleåföreningen Arctic Cheer Avalanches skulle ställa upp i SM och RM i Nyköping.

Men på lördagen beslutade de yngsta tjejerna, ACA Trojans i åldrarna 10-12 år, att köra sitt program.

– Vi var faktiskt väldigt, väldigt osäkra hela tiden tills vi stod på mattan. Vi stod och väntade, lag efter lag,  och när det väl var vår tur så sade vi att "vi går ut på mattan tillsammans, ställer oss i en ring och där känner ni om det känns som ni vill köra". Där när vi stod i ringen framför publiken på mattan sade de att "vi kör". Och då ställde vi oss och körde, säger tränaren Jula Agurell Blid.

Laget möttes av jubel och stående ovationer från publiken.

– Oj, Gud vilket stöd vi fick. Man hörde det när vi stod bakom att det var inte en människa i publiken som inte ropade på oss och när man gick av och hade kört hade vi stående ovationer från varenda människa, var från Sverige de än var. Jag tror att tjejerna kände det stödet och att det hjälpte så mycket, säger Julia Agurell Blid.

Övriga två lag från Luleå kommer att ta beslut om de ska delta i tävlingarna under söndagen.