Generalen: Ett av de bästa göteborgsvarven

1:42 min

Med sol, stor publik och västsvenska framgångar klassar varvsgeneralen Bo Edsberger årets göteborgsvarv som ett av de bästa någonsin.

– Både upplevelsemässigt och elitmässigt bedömer jag det som ett av de bästa, säger han på lördagseftermiddagen när det är några timmar kvar tills alla har tagit sig igenom årets halvmara.

Temperaturen har varit kring 20 grader och solen har lyst från en klarblå himmel. Men de flesta deltagarna verkar ha klara värmen bra enligt Bo Edsberger.

– Vi har haft en del värmekollapser men det har inte varit något katastrofår i det avseendet.

Drygt 40 600 löpare startade i årets Göteborgsvarv. Knappt 600 av dem bröt loppet och det var lite fler än vanligt. Anledningen var värmen under loppet.

27 löpare fick transporteras till sjukvård och fyra av dem med livshotande skador. Det är ungefär lika många som ett normalt år, säger Mattias Grahn som är kommunikationsansvarig på Göteborgsvarvet.

Polisen rapporterar att de inte har behövt göra några ingripanden, förutom att flytta bilar som stått illa till och omhändera några personer för fylleri i nära anslutning till varvet.