Boxning

Oavgjort för Badou Jack i VM-titelmatchen

Svensken Badou Jack dominerade andra halvan av matchen mot kanadensiske titelhållaren Adonis Stevenson, men matchen i Air Canada Centre i Toronto dömdes oavgjord.

Han sade att han skulle bli ny världsmästare — och kom så nära man kan komma.

Badou Jack lämnade inga öppningar för titelhållaren Adonis Stevensons fruktade knockoutslag med vänstern som fått många utmanare på fall och fick alltmer övertaget ju längre matchen gick.

Men matchen, i Air Canada Centre i Toronto, slutade oavgjort. En av de tre poängdomarna dömde Badou Jack som vinnare (115-113), de båda övriga dömde matchen helt jämn (114-114). 

Stevenson får därmed behålla WBC-bältet i lätt tungvikt.

Matchen i Toronto avgjordes på poäng efter tolv ronder. Stevenson förde de första ronderna men från mitten av matchen ökade intensiteten rejält och Jack fick in flera bra träffar samtidigt som Stevenson tappade fart.

34-årige Jack har tidigare vunnit 22 av 26 proffsfajter. 13 av dem på knockout, tre oavgjorda och en förlust 2014 då amerikanen Derek Edwards vann på snabb knockout. I augusti blev Jack förste svensk att bli världsmästare i två olika viktklasser.

40-årige Hatitifödde kandadensaren Adonis Stevenson har vunnit 29 av 31 matcher som proffs, varav 24 på knockout. Han har haft WBC-mästarbältet sedan 2013 och försvarat det åtta gånger.

Jack vill ha returmöte i Sverige

Både Badou Jack och Adonis Stevenson öppnar för en returmatch.

– Förhoppningsvis i USA, eller i Sverige, säger svensken om en ny match.

34-årige Badou Jack anser att han vann matchen och att kanadensaren Stevensons hemmaplan var avgörande för att svensken inte tilldelades segern.

Båda boxarna öppnar alltså för en returmatch, och Badou Jacks promotor Floyd Mayweather bekräftade på en presskonferens under söndagsmorgonen svensk tid att det är möjligt.

Jack har tidigare berättat att han gärna boxas i Sverige, vilket han inte gjort professionellt sedan september 2010 i Malmö. Efter den oavgjorda matchen mot Stevenson öppnade han upp på nytt.

TT: Vill du ha en rematch eller?
– Absolut, absolut. Förhoppningsvis i USA, eller i Sverige.

40-årige Stevenson, som nu försvarat sin VM-titel nio gånger, vill se matchen i Kanada på nytt.
– Jag kan fajtas i USA. Men det är viktigt att promota boxningen i Kanada för barn och ungdomar, och för affärernas skull, säger han.