Tisdag 22 maj 2018

Klassisk musikraggning på Fridas tågluff

4:30 min

– Det är första gången som jag blivit uppraggad för att gå på en klassisk konsert, säger Frida Rosenqvist som nyligen var med om en annorlunda upplevelse på en bar i Venedig.

För programledare Pernilla Eskilsdotter berättar Frida att hon och kompisen Julia är ute på tågluffaräventyr i Europa. De har varit ute i fyra veckor och sett bl.a. Warszawa, Prag, Wien och Venedig. Just nu är de i Paris och ska besöka Eiffeltornet, Triumfbågen och Notre-Dame. Tjejerna gör en sista anhalt i Amsterdam också innan de kommer hem till Sverige om en vecka.

– Man har fått se så mycket - olika städer, både i Östeuropa och nu i Västeuropa, mött människor och vi har fått möta våren lite tidigare, säger hon.

På tal om att möta människor så var Frida och Julia med om en annorlunda upplevelse när de kom till en bar i Venedig. Där träffade de några killar som ville bjuda med dem till en klassisk konsert i en kyrka. Eftersom de precis anlänt till baren var de lite tveksamma, men sa att de skulle tänka på saken. När killarna gick en halvtimme senare frågade de en gång till om tjejerna skulle följa med, men då tackade de nej.

– Det var ju ett fint försök, men för mig kommer det nog aldrig hända i Sverige att någon frågar om jag vill följa med på klassisk konsert. Det kanske beror på vilket kompisgäng man hänger med och vilka man möter, säger Frida.

Nästa gång någon vill bjuda dig på klassisk konsert, vad svarar du då?

– Då ska man kanske ta och säga ja, bara för att se, säger Frida.