Hushållning

Personal föder upp grisar med grönsaker från hotellköket

1:48 min

Istället för att kasta grönsaker som blivit över i hotellköket i Östersund ska de användas till att föda upp två griskultingar i Nälden.

På initiativ av kökschefen har Östersundshotellet Clarion skaffat två griskultingar som personalen nu ska föda upp på grönsaksrester från hotellköket.

De två grisarna bor nu hos hotelldirektören Nicki Eby på Ljungargården i Nälden där de under sommaren kommer att få äta "restaurangmat".

– Vi ville göra någonting tillsammans, utanför hotellet där vi var många som kunde göra någonting gemensamt, säger hon till P4 Jämtland.

Men grisarna får inga namn.

– Vi ska ju ha dem här på gården hela sommaren, men i september och oktober är det ju ett slut. Då kommer de slaktas, säger Nicki Eby.

Hamnar de då på restaurangen?
Nej, det kommer de inte göra. Det går inte, vi kommer aldrig klara av att servera våra egna grisar.