Indianerna tog första segern mot Lejonen

1:49 min

Två lag utan poäng inför den tredje omgången. Men det blev Indianerna som gick segrande ur bottenmötet mot Lejonen efter en imponerande uppvisning i Gislaved.

Inledningen på speedwaysäsongen 2018 har varit tuff, både för Lejonen och Indianerna. Inför den tredje omgången, som kördes i Gislaved, stod båda lagen på noll poäng.

Indianerna visade direkt tecken på att försöka bryta den negativa trenden. Den första heatet vann laget med 4-2, en ledning som laget sen lyckades hålla hela vägen till slutet.

Det stora rycket kom när Indianerna vann det sjunde heatet med kvällens första 5-1:a. Då drygade laget ut ledningen med tio poäng och ställningen var 29-19.

Till sist kunde Indianerna vinna borta mot Lejonen med 49-41. Bäst i hos bortalaget var Vaclav Milik och Anders Thomsen som båda körde ihop 11 poäng var. Bäst hos Lejonen blev Piotr Pawlicki med tolv inkörda poäng.

Lagledare Peter Johansson var förstås nöjd.

– Det är jätteskön att kunna visa vilket bra lag vi är, efter förra veckans genomklappning mot Smederna, säger Peter Johansson. Det är så små marginaler. Man kan va nöjd en dag som denna.