Rallysporten blir allt tuffare

4:43 min

Konkurrensen i rallysporten blir allt tuffare, såväl mellan fabriksteamen som mellan förarna. Något som gör att olyckorna ökar.

De tuffa förhållandena gör att förarna tvingas köra på den yttersta gränsen av sin förmåga för att kunna vara med och konkurrera om segern.

– Konkurrensen är tuffare än på många år, flera förare åker verkligen fort och nära gränsen, säger Jonas Kruse som är motorexpert på Sveriges television.

Jonas Kruse poängterar att med det att bilarna kör fortare så har säkerheten i bilarna också ökat. Vilket gör att olyckor med allvarlig utgång inte ökar.

 – Att rallyt går fortare och närmare gränsen nu gör att intresset för sporten ökar, säger Johan Kruse.

I helgen kördes det rally VM-deltävling i Portugal, en tävling där tuffa förutsättningar satte ordentlig press på både förare och bilar. Många avåkningar och olyckor inträffade under tävlingarna.

– Det var ett riktigt tufft rally, det är inte som de fina svenska skogsvägarna här kommer det fram berg underifrån så det gäller att anpassa sin körning efter underlag och väder, säger Dennis Rådström vinnaren av junior-VM-klassen, i Rally i Portugal.