Vimmerby

Sökes: Dikter till Kärleksstigen i Tuna

4:27 min

I Tuna finns det en kärleksstig. Den anordnades för några år sedan för att få kärleken att flöda, så att det skulle födas fler barn på orten. Nu efterlyser man dikter att pryda stigen med.

Idén kanske låter mest som en kul grej – men Kärleksstigen kom till 2015 när det stormade som mest kring om skolan i Tuna skulle läggas ner eller inte.

– Det var en ganska hård debatt som jag var engagerad i, men jag kände att jag ville göra något roligare också. Helt enkelt hjälpa till att få fler barn till Tuna skola, säger Åke Hammarskjöld, ägare av Lövparken där Kärleksstigen finns.

Det är några år sedan den anlades nu. Har stigen fått någon effekt?

– Det har ju gått bra naturligtvis, säger Åke Hammarskjöld och skrattar.

– Sedan har jag ju lite svårt att leda det i bevis. Jag har ju självklart inte några dolda kameror och ställer inte några intima frågor till folk. Men det är mycket barn på dagis, så det är klart att det hjälpte, tillägger han.

Kärleksstigen i Tuna har blivit populär bland de som bor på orten. Och nu ska konceptet utvecklas med dikter.

– Jag känner att det skulle passa jättebra här – och så kan vi sätta upp dem i den vackra miljön. Men jag är inte duktig på lyrik själv, så det vore roligt att få från några lokala talanger, säger Åke Hammarskjöld.

Hör mer om Kärleksstigen – och om bakgrunden till hela Lövparken. Klicka på ljudet i artikeln.