Politiker visar stöd för pizzeria som hotas av nazister

2:18 min

En pizzeria i Ludvika i Dalarna bestämde att inga nazister får äta där. Sedan blev personalen på pizzerian trakasserad och hotad. Nu är det många som visar sitt stöd till pizzerian.

En nazist var på pizzerian och betedde sig dåligt mot personal och kunder. Då bestämde ägaren att nazister inte får komma till restaurangen

Sedan dess har pizzerian trakasserats. Personer har beställt pizzor som de inte har kommit och betalat. Och pizzerian har fått många brev med nazistisk text. I måndags blev en man i personalen misshandlad. Personalen tror att det har med nazisterna att göra.

Många har visat sitt stöd till pizzerian efter det som har hänt. Igår var ungefär 20 politiker från Falun och Ludvika på pizzerian och åt för att stötta personalen.

Jon Bylund är politiker för Liberalerna i Ludvika. Han tycker att nazisterna är som terrorister. De terroriserar befolkningen och skrämmer dem, så att de inte vågar säga vad de tycker. Det är inte acceptabelt säger Jon Bylund.

– Som de beter sig här i Ludvika, det är terrorister. Man terroriserar befolkningen och skrämmer dem till tystnad, för att man ska få sin vilja igenom. Det är inte acceptabelt någonstans, säger Jon Bylund.

Josef jobbar på pizzerian, och han är glad för stödet. Det visar att han inte är ensam, säger han.

– Jag vet att jag inte är ensam. Jag jobbar ensam, men nu när jag ser folket så vet jag att jag inte är ensam, säger Josef.