Finnblicken

Nu vill Adam Tensta öppna dörrar för andra

3:01 min

Rapparen Adam Tensta har varit ett artistnamn att räkna med över 10 år, men nu vill han vid sidan av sin egna karriär också hjälpa unga nya talanger.

2007 slog Adam Tensta igenom med låten My Cool. Under de senaste åren har han varit aktiv i musikkollektivet RMH tillsammans med tunga hiphop-namn som Silvana Imam och Erik Lundin. Adam Tensta, som har en finlandssvensk mamma, har dessutom blivit pappa och nu vill han släppa fram sin nya stora ambition: nämligen att hjälpa nya okända artister.

Adam Tenstas förra album släpptes 2015 och sedan dess har rapparen inte släppt ny musik. Åtminstone inte under sitt eget artistnamn.

– Jag är ute och spelar som vanligt, men jag har också startat ett eget bolag som lyfter fram nya artister.

Men Adam Tensta är sugen på att också ge ut egen musik igen och han ska börja jobba på en ny skiva under året.

Vill bredda scenen

Nya artister med ny spännande stil och musik. Det är en av Adam Tenstas största ambitioner.

– Jag vill öppna så många dörrar som möjligt för att bredda scenen. Det är hip-hopens enda chans att överleva, säger Adam Tensta.

Bolagets inriktning är att ta fram oetablerade akter och hjälpa dem att sprida sin musik och historia.

Ungdomsprojekt som ska utbilda unga artister

Enligt Adam Tensta finns det ett stort kunskapsglapp mellan artisten och musikindustrin och han märker att många artister tror att det enda sättet att bli stor är genom att bli upplockad av ett skivbolag.

– Myten att man måste ha ett skivkontrakt för att saker ska hända motbevisar jag. Vi som alltid jobbat självständigt är levande exempel på att skivbolagen inte är nödvändiga för att lyckas, säger Adam Tensta.

Däremot sitter skivbolagen på livsviktig information, berättar Adam Tensta och det är den här informationen han vill förmedla vidare till ungdomar genom ungdomsprojektet.

Det handlar mycket om hållbarhet, varumärke och långsiktighet som artist.