Stjärnan Alexandra Popp utvisad – då rasade Wolfsburg ihop och Lyon blev mästare

0:59 min

Wolfsburg kämpade sig till förlängning.
Där fick de en drömstart.
Men efter ett rött kort föll laget ihop – och Lyon vann sitt tredje raka Champions League.

Champions League-final
Wolfsburg–Lyon 1–4

Lyon vann i kväll Champions League för tredje året i följd.

Men till skillnad från 2016 och 2017 behövde de i år inte genomlida ett straffdrama.

Men dramatiskt, det blev det ändå. Efter 90 minuter, där det franska storlaget dominerade spelet och nog skulle haft i alla fall ett mål (en nick som såg ut att vara innanför mållinjen, men domaren inte godkände) gick matchen till förlängning.

Där fick Nilla Fischers Wolfsburg en drömstart, där den före detta Linköpings-stjärnan Pernille Harder vackert gjorde 1–0 redan efter två minuter – och Lyons svit såg ut att kunna brytas.

Men så blev det inte. Blott tre minuter senare visades den tyska stjärnan Alexandra Popp efter en ful tackling som gav henne sitt andra gula kort.

– Att göra den där tacklingen när du har ett gult kort och är uppe på offensiv planhalva, det är idiotiskt, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Och den idiotiska utvisningen, den fick Popp sota för. Bara ett par minuter därpå kvitterade Amandine Henry med ett stenhårt skott i krysset efter en magnifik mottagning, och en minuter därefter styrde Eugenie Le Sommer fint in Shanice van der Sandens passning – och fyra minuter efter 2–1 punkterade norska Ada Hegerberg matchen med att göra 3–1.

– Wolfsburg är så trötta och orkar inte, konstaterade Henriksson efter 3–1-målet.

Till slut blev det 4–1 till Lyon efter att Camille Abily, som i karriärens sista match byttes in blott två minuter innan hon gjorde mål, och Lyon vann alltså klart i slutändan.

– De är värdiga mästare. De har visat hög klass genom hela turneringen och var det bättre laget under  90 minuter här. Sen i förlängningen körde de över Wolfsburg, säger Richard Henriksson, och fortsätter:

– Visst, Alexandra Popp i Wolfsburg blir utvisad, men ändå... Att göra fyra mål mot Wolfsburg, det gör man inte hur som helst.

De senaste mästarlagen

2018: Wolfsburg-Lyon, 1-4 efter förlängning (0-0 vid full tid).
2017: Lyon-Paris Saint-Germain, 7-6 efter straffar (0-0 vid full tid).
2016: Lyon-Wolfsburg, 4-3 efter straffar (1-1 vid full tid).
2015: Frankfurt-Paris Saint-Germain, 2-1.
2014: Wolfsburg-Tyresö, 4-3.
2013: Wolfsburg-Lyon, 1-0.
2012: Lyon-Frankfurt, 2-0.
2011: Lyon-Potsdam, 2-0.
2010: Potsdam-Lyon, 7-6 efter straffar (0-0 vid full tid).