Både Petersson och Ymer klara för Franska öppna

1:34 min

Sverigeettan på herrsidan, Elias Ymer, är klar för sin andra raka grand slam-turnering efter seger i kvalfinalen. Och även Rebecca Petersson är klar för damturneringen.

Under förmiddagen vann Ymer kvalfinalen i Franska öppna mot den lägre rankade indiern Prajnesh Gunneswaran i två raka set med 6-3, 6-4.

På damsidan är Johanna Larsson redan kvalificerad för huvudturneringen. Larsson, rankad 97 i världen, fick en gynnsam lottning i den första omgången då hon ställs mot Bethanie Mattek-Sands, rankad 205. Men tar sig Larsson vidare till den tredje omgången väntar förmodligen världsettan Simona Halep.

Sverigeettan Rebecca Peterson, rankad 96, vände och besegrade belgiskan Ysaline Bonaventure, rankad 132 i världen, med setsiffrorna 4-6, 6-1, 6-0 under fredagseftermiddagen. Det är ännu inte klart vem Peterson får möta i huvudturneringens inledande runda.

Franska öppna inleds på söndag, och då alltså med tre svenska spelare. Något som Johanna Larsson, som många gånger varit ensam svenska i dessa sammanhang, gläds åt:

– Jätteroligt, naturligtvis. Det behövs så mycket svenska framgångar som vi kan ta, så det är bara att gratulera. Jätteroligt att vi är fler i huvudturneringen, säger Larsson till Radiosporten, och fortsätter:

–  Rebecca har ju verkligen varit på gång de senaste månaderna, så hon blir nog farlig i slutet av sommaren också.

Ja, vad säger du om hennes form?
– Strålande! Det är ju jättekul att det har gått bra, och hon verkar spela med ett skönt "confidence" nu. Det gäller bara att hon fortsätter att verkligen ta vara på de bra resultaten hon har, så att hon inte känner sig nöjd, för då kan det snabbt vända.