Tre döda i israeliska attacker i Gaza

0:18 min

Två palestinier har dödats under eldgivning från en israelisk stridsvagn nära staden Rafah, i södra Gaza, enligt palestinska myndigheter i området.

Israel har också bombat mål i Gaza under morgonen, och enligt palestinska källor har en person dödats och en annan skadats. Det rapporterar den israeliska tidningen Haaretz.

Bombräden som riktades mot mål knutna till Hamas, var enligt Israels militär ett svar på en händelse i går då fyra palestinier lyckades ta sig igenom gränsstängslet mellan Israel och Gaza.

Väl inne på israeliskt territorium reste de ett tält med politiska budskap på och kastade en brandbomb, skriver Haaretz med hänvisning till den israeliska militärens IDF:s talesperson.

Den palestinska aktionen som varade i omkring en minut besvarades av eldgivning från israeliska soldater varpå de fyra palestinierna återvände till Gaza.

De två döda var medlemmar i Islamiska jihad, uppger den militanta gruppen enligt AFP.

Stridsvagnsbeskjutningen utgjorde en hämnd för en sprängladdning som placerats vid stängslet under natten, skriver nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till israelisk militär.

116 palestinier har, enligt Haaretz, dödats i Gaza i den senaste vågen av demonstrationer och våldsamheter som inleddes den 30 mars.